Valitsus kinnitas Arnold Sinisalu kaitsepolitsei uueks juhiks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Sinisalu.
Arnold Sinisalu. Foto: Kaitsepolitseiamet

Valitsus andis tänasel istungil heakskiidu Arnold Sinisalu saamisele kaitsepolitsei uueks juhiks. Seni kaitsepolitsei asejuhi ametis olnud mees vahetab senise juhi Raivo Aegi välja pühapäevast, 16. juunist.

Sinisalu kandidatuurile on poliitringkondades olnud üksmeelne toetus. Eelmise nädala esmaspäeval käis ta riigikogu õiguskomisjoni ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ees, mõlemad komisjonid otsustasid tema kandidatuuri toetada.

Kes on Sinisalu?

Arnold Sinisalu on sündinud 1970. aastal Kärdlas. Ta on lõpetanud 1992. aastal siseministeeriumi politseiakadeemia, 1999. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureuseõppe ning 2012. aastal samas ka doktoriõppe.

Sinisalu on lisaks ametialasele tegevusele uurinud mõjutustegevuse piire rahvusvahelises õiguses. Alates 1993. aastast on Sinisalu töötanud erinevatel, valdavalt juhtivatel ametikohtadel kaitsepolitseiametis. Seni oli ta kapo peadirektori asetäitja analüüsi alal.

Sinisalu ametiaeg kestab viis aastat kuni 15. juunini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles