Siim Kallas soovitab Reformierakonnale uusi sisevalimisi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna auesimees, Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas leiab, et kui erakond ei korralda sisehääletuspettuste tõttu uusi sisevalimisi, jääb usaldusväärsuse küsimus kahjustama partei tulevasi ettevõtmisi, sealhulgas valimisteks valmistumist.

Kallas ütles ERRi uudisteportaalile, et soovitab tõsiselt kaaluda uute valimiste korraldamist, kuid enne seda tuleb üle vaadata ja korda teha sisevalimiste süsteem. «Kui uusi valimisi ei tee, jääb erakonna sisevalimiste usaldusväärsuse küsimus kahjustama ja segama kõiki muid ettevõtmisi, sealhulgas eesolevate kohalike ja üleriiklike valimiste ettevalmistamist,» lausus ta.

Kallas avaldas ühtlasi arvamust, et hääletuspettuste tõttu parteist välja heidetud eurosaadik Kristiina Ojuland kaotab oluliselt oma mõjujõudu Euroopa Parlamendis, kus ta on teinud Kallase hinnangul head tööd.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et ei pea uute valimiste korraldamist vajalikuks ega otstarbekaks, kuid kui üldkogu toimub, tuleks seal lisaks juhatusele valida tema asemele ka uus esimees. Ansip kinnitas, et uuesti ta erakonna esimeheks ise enam ei kandideeri.

Partei sisevalimispettusi uuriv töörühm on seni tuvastanud 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas, kokku on seega manipuleeritud 4,75 protsendiga tänavustel sisevalimistel antud häältest. Töörühm koostab oma tegevusest lõppraporti, mida arutab laupäeval erakorraliselt kogunev Reformierakonna volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles