Peastaabi ülem osales koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis.
Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap.

Afganistani Islamivabariigis töövisiidil viibiv kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli sooritas Eesti jalaväekompanii Estcoy-8 jalaväerühmaga rännaku Helmandi provintsi keskosas asuvasse patrullbaasi, kus kohtus seal teenivate Eesti poistega.

Kolonel Väli tervitas Afganistani tolmus ja päikeselõõsas teenivaid Eesti sõdureid, misjärel toimus vestlus sundimatus õhkkonnas, kus kaitseväelased said vastuseid oma küsimustele, millest osadele vastas ka kaitseväe logistikakeskuse ülem kolonel
German Kesa, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«On selge, et sõduril on muresid, kuid õnneks ei olnud ükski neist täna siin esitatust lahendamatu ja utoopiline pärimine. Kõike saab teha paremini ja kui mitte kohe, siis tulevikus kindlasti,»“ kinnitas kolonel Väli.

Peastaabi ülem kinnitas meestele nende teenistuse olulisust Eestile, Afganistanile ja laiemalt kogu maailma julgeolekule.

Pimoni patrullbaasis baseeruvad Estcoy-8 jalaväelased ja miinipildurid eesmärgiga domineerida oma vastutusalal Nad-e-Ali piirkonna loodeosas ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut.

Kompanii ülesandeks on patrullimine, konvoide saatmine, julgestus- ja lahingoperatsioonid Talibani võitlejate tegevuse segamiseks.

Estcoy-8 ülem on major Tarvo Luga.

Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompanii Estcoy-8, logistiline toetuselement NSE-7, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid.

Eesti jalaväekompanii teenib rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Suurbritannia alluvuses.

Kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO juhitud sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis ligikaudu 150 Eesti kaitseväelast.

Eesti kaitseväe Afganistani kontingendi ülem on major Janno Märk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles