Armunud kunstikoguja loob Miliuseumi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miliuseum peab tulema! «Kasarmu tänaval on ruumi veel küll!» tõstab Milius häält ja teeb linnapeale (paremal) kurja nägu.
Miliuseum peab tulema! «Kasarmu tänaval on ruumi veel küll!» tõstab Milius häält ja teeb linnapeale (paremal) kurja nägu. Foto: Margus Ansu

See lugu oleks jäänud kirjutamata, kui üks lugeja poleks saatnud toimetusele palve uurida, kuidas läheb kunstikogujal ja elukunstnikul Matti Miliusel. Kiri tuli teisipäeval. Et Milius ei võtnud kohe telefoni vastu, tekkis hirm, et ta on …

Kartus osutus asjatuks. Järgmisel päeval tegi kunstikollektsionäär, kunstnike liidu liige Matti Milius telefonis reibast häält. «Lähen kell üks linnapea juurde,» ütles ta.

Reporteril ja fotograafil lubasid kohtumisel osaleda mõlemad, nii kollektsionäär kui ka meer Urmas Kruuse. Oli ju mängus avalik huvi: kohtumise teemaks pidi olema Miliuse kunstikogu kinkimine Tartu linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles