Hans H. Luik: kuri ja kade haldus. Kaks eliitkoolilugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okasroosikese loss Uuel tänaval, kust vanalinna hariduskolleegiumi muusikakool välja puksiti. Tallinna linn andis ruumid lihtsalt teistele rentnikele.
Okasroosikese loss Uuel tänaval, kust vanalinna hariduskolleegiumi muusikakool välja puksiti. Tallinna linn andis ruumid lihtsalt teistele rentnikele. Foto: Küllike Rooväli

Maja, mida oleks laienemiseks vajanud koguni kaks kooli, müüs RKAS naeruväärse hinnaga maha, ja lapsevanemate MTÜ peab selle nüüd tagasi ostma. Teise kooli ajas linnavalitsus välja Okasroosikese lossist. Võim tuuseldab meie tublimaid koole kui õlenukke, leiab kirjastaja ja kinnisvaraärimees Hans H. Luik.

Lugege läbi mu jutt sellest, mis toimub otse Tallinna kesklinnas, ning mõistate, mida tähendab «kuri ja kade haldus» Eesti Vabariigis. Kõik algas sellest, et Tallinna inglise kolledž ja reaalkool soovisid mõlemad laieneda.

Inglise kolledž (TIK) soovis laiendada ingliskeelset bakalaureuseõpet. Reaalkooli kogukond laiendab reaalharidust tasulise põhikooli näol. Ja avaneski võimalus: kesklinna politsei otsustas, et ei vaja enam kesklinna politseijaoskonna hoonet Pärnu mnt 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles