Tallinn leidis veel neljale koolile renoveerija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühisgümnaasiumi renoveerimine lõppes 2008.aasta sügisel.
Tallinna ühisgümnaasiumi renoveerimine lõppes 2008.aasta sügisel. Foto: Peeter Lagovits

Tallinna korraldatud riigihanke nelja kooli renoveerimiseks võitis OÜ Kooliarendus, mille omanikud on Skanska EMV endised juhid Jaanus Otsa ja Olaf Herman.



Homsel istungil kinnitab linnavalitsus tõenäoliselt nelja kooli hoonestusõiguse seadmise konkursi võitjaks OÜ Kooliarendus, mille omanik on Otsa ja Hermani firma Astlanda Ehitus OÜ. Hoonestusõigus seatakse 30 aastaks Tallinna humanitaargümnaasiumile, Liivalaia gümnaasiumile, Järveotsa gümnaasiumile ning Väike-Õismäe gümnaasiumile.

Tallinna haridusameti haldusosakonna juhataja Anti Sirkel ütles, et konkursi võitnud firma peab koolid nii hästi korda tegema, et need oleksid 30 aasta jooksul kasutuskõlbulikud. Samas tuleb lepingutingimuste järgi igal aastal teha hoonetes pisiremonti ning iga kaheksa aasta tagant on vaja kapitaalremont ette võtta.

OÜ Kooliarendus peab koolid oma kulu ja kirjadega korda tegema vastavalt linna haridusameti soovidele. Tallinn kohustub aga firmale iga kuu üüri maksma. Sirkeli sõnul on see summa iga kooli puhul erinev, aga jääb umbes 100 krooni juurde ruutmeetrilt. Praegu ei olevat veel täpselt teada, kui palju ühes või teises koolis remonditavaid ruutmeetreid on, mistõttu ei saa ka lõplikku üürisummat ütelda.

Küll mainis Sirkel, et eelmised samasugused kümme hoonestusõiguse seadmise konkurssi toimusid ehitusbuumi ajal ning seetõttu tuli linnal arendajatega sõlmida hoopis kopsakamad üürilepingud - alates 140 kroonist ruutmeetrilt. Mõne kooli puhul ulatus summa aga ligi 200 kroonini.

Sirkeli sõnul algavad remonditööd neljas koolis veel sel aastal, kui linnavalitsus homme konkursi võitja kinnitab.

Tallinna haridusametil on Riigi Kinnisvara aktsiaseltsiga lepingud kuue kooli remondiks, erafirmadele on renoveerimiseks antud 10 kooli ning nüüd lisandub veel neli lepingut. Sellega on aga jõutud umbes poolte pealinna koolide uuendamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles