Eesti ei plaani osaleda Põhjala rahuvalveüksuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ei plaani Põhjala rahuvalveüksuses osaleda.
Eesti ei plaani Põhjala rahuvalveüksuses osaleda. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti ei plaani osaleda Põhjala riikide rahuvalveüksuses, mille Lähis-Itta Golani kõrgendikule saatmise üle käivad kõnelused.

Kaitseministeerium ei osale ÜRO läbirääkimistes Põhjala riikidega, mis puudutab rahuvalveüksuse saatmist Lähis-Itta Golani kõrgendikule, ütles BNS-ile kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Ta märkis, et Eesti on juba seotud teise ÜRO missiooniga samas piirkonnas: üks Eesti kaitseväelane osaleb ÜRO vaatlusmissioonil UNTSO Lähis-Idas ja käivad läbirääkimised veel kahe kaitseväelase saatmiseks missioonile aasta lõpus..

Samuti on kavas kahe kaitseväelase saatmine aprilli lõpus loodud ÜRO rahuvalvemissioonile Malis. Nii tõuseks Eesti osalus ÜRO missioonidel aastaks 2016 viie Eesti kaitseväelaseni.

Iisraeli ajalehe Haaretz andmeil peab ÜRO peaskeretär Ban Ki-moon Rootsiga läbirääkimisi Põhjamaade ühise rahuvalvekontingendi üle, mis võiks korvata Golanilt lahkuvad Austria üksused. Rootsi välisminister Carl Bildt on suhtunud asjasse positiivselt, kirjutab Haaretz.

Austerlased alustasid taandumist Golanilt kolmapäeval ning ühtekokku võtab 378 sõduri lahkumine aega kaks kuni kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles