Piknikupealinn: iga tallinlase kohta 81,6 ruutmeetrit haljasala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mineraalvee Borjomi piknik Lembitu pargis.
Mineraalvee Borjomi piknik Lembitu pargis. Foto: Toomas Tatar

Linnavolikogu otsuse kohaselt kandideerib Tallinn 2018. aasta Euroopa rohelise pealinna tiitlile. «Kas teadsite, et Tallinnas on kokku 61 parki- ja parkmetsa ja iga tallinlase kohta 81,6 ruutmeetrit haljasala? Elagu piknik!» hüüatab Facebookis linnavolinik Jaak Juske (SDE).

Tiitlile kandideerimise taotlus tuleb esitada abilinnapea Arvo Sarapuu andmeil 2015. aastaks.

Rohelise pealinna idee sündis Tallinnas 2006. aastal koos Euroopa kultuuripealinnaks pürgimisega. Algatusega püütakse parandada linnade elukeskkonda. Rohepealinna tiitli omistab Euroopa Komisjon, tunnustades nii elukvaliteedi parandamiseks tehtud pingutusi. Taotluses tuleb kirjeldada linna keskkonnaseisundit, tegevusi selle parandamiseks viimase 5-10 aasta jooksul ning saavutatud tulemusi, aga anda samuti ülevaade lühi- ja pikaajalistest eesmärkidest.

Keskkonnakaitse arengukava lähiaastateks, mille elluviimise maksumuseks on hinnatud ligi 7,3 miljonit eurot, näeb muuhulgas ette avalike rohealade kättesaadavuse parandamist, linnaosade õhukvaliteedi mõõtmist, jäätmejaamade ja taaskasutuskeskuse väljaarendamist.

Samuti sätsestab arengukava kerg- ja ühistranspordi soodustamiseks tänavaruumi ümberjagamist, ühistranspordivõrgu optimeerimist ja reisirongiliiklusega ühendamist, teavituskampaaniate ja mõttetalgute korraldamist, uute hoonete kavandamist madal- ja nullenergiahoonetena. Tulevases keskkonnasäästlikus linnas peaksid elanikud rohkem jala käima ning tegema üha rohkem igapäevasõite jalgratta või siis ühistranspordiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles