Lääne-Viru reformierakondlased võivad uue juhi saada tuleval nädalal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallavanem Leo Aadel
Haljala vallavanem Leo Aadel Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Reformierakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhatus koguneb ilmselt järgmise nädala algul, et arutada veel kord hääletuspettuse skandaali ning valida organisatsioonile parteist välja heidetud Kristiina Ojulandi asemele uus juht.

«Tegin ettepaneku, et kui meid saab piisavalt olema esindatud Tallinnas volikogul, siis leiaksime võimaluse ja aja pärast volikogu. Alternatiiv on, et tuleme kokku järgmise nädala alguses Rakveres ja hakkame siis midagi otsustama, sest sellised olulised otsused ja vastused küsimustele peame kindlasti leidma juba enne jaanipäeva,» ütles maakonnaorganisatsiooni juhatusse kuuluv Leo Aadel, pidades tõenäolisemaks kogunemist tuleva nädala alguses.

Tema sõnul peab maakonnaorganisatsiooni juhatus analüüsima hääletuspettustega seonduvat tervikuna ning leidma organisatsioonile uue esimehe ja arendusjuhi. Lisaks plaanitakse arutada ka kohalikeks valimisteks valmistumist.

Aadel märkis, et tõenäoliselt ei pea juhatus vajalikuks skandaali osalistega enam kohtuda, leides, et aukohus ja pettusejuhtumeid uurinud töörühm on teinud piisavalt põhjalikku tööd. Küll aga peab juhatus andma tema sõnul toimunule hinnangu. «Tahaksime oma maakonna märgi ikkagi puhtaks pesta ning hästi ja ausalt edasi minna,» lausus ta.

Küsimusele, kellest võiks saada maakonnaorganisatsiooni uus juht, vastas Aadel, et on erakonnakaaslastega sel teemal juba mõtteid vahetanud, kuid ei soovi oma kandidaadi nime veel avalikustada. «Olen küll soovitanud üht inimest, kellega võiks rääkida, kes oleks ideaalne ja väga tegus maakonnajuht. Põhiline, et ta oleks meie enda maakonnast,» lisas ta.

Reformierakonna juhatus heitis eelmisel kolmapäeval maine kahjustamise pärast parteist välja aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadik Kristiina Ojulandi, kes aukohtu hinnangul organiseeris petuskeemi Lääne-Virumaal. Sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist.

Pettustega seostati ka Lääne-Viru maavanemat Einar Vallbaumi, kuid tema väljaheitmist ei pidanud aukohus vajalikuks. Täna teatas Vallbaum, et on otsustanud siiski erakonnast lahkuda.

Partei sisevalimispettusi uuriv töörühm on seni tuvastanud 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas. Eelmise nädala lõpus astusid erakonnast välja ka Võrumaa ja Viljandimaa arendusjuht, kes samuti tunnistasid üles häältega manipuleerimise.

Töörühm koostab oma tegevusest lõppraporti, mida arutab laupäeval erakorraliselt kogunev Reformierakonna volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles