Ansip: mul on põhjust arvestada Rahvaliidu toetusega

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANDRUS ANSIP; TALLINN, EESTI, 21MAY09.
EV Valitsus; peaminister.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
ANDRUS ANSIP; TALLINN, EESTI, 21MAY09. EV Valitsus; peaminister. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Täna Rahvaliidu esimehe Karel Rüütliga vähemusvalitsuse toetamise osas läbirääkimisi pidanud peaminister Andrus Ansip ütles, et tal on teatud tingimustel põhjust arvestada Rahvaliidu toetusega.

Ansip lausus, et parteid pidasid juba koalitsiooniläbirääkimiste raames pikalt nõupidamisi ning kuigi Rahvaliidu volikogu koalitsiooni tulemise tagasi lükkas, ei tähenda see, et rahvaliitlased varem kokku lepitud asju enam üldse ei toetaks.

«Mul on põhjust arvestada Rahvaliidu toetusega teatud tingimustel,» tõdes peaminister. Ansipi sõnul on Rahvaliidu huvid seotud näiteks pensionide mittelangetamise ja põllumajandustoetustega ning need ei ole Reformierakonnale vastuvõetamatud.

Ta lausus, et teotuse üle konreetsetele eelnõudele hakatakse eraldi läbi rääkima. Peaminister kohtus täna ka roheliste eestkõneleja Marek Strandbergiga ning ka rohelised on teatanud valmisolekust teatud tingimustel Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vähemusvalitsust toetada.

Ansipi sõnul jätkab ta ka edaspidi sagedasi kohtumisi nende erakondade juhtidega, et valitsuse eelnõudele ja plaanidele riigikogu enamus toetus kindlustada. Samuti parlamendis olevate Keskerakonna ja sotside juhtidega ta kokku saada ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles