Venemaa nikliplaan püsib raudsena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voroneži oblastis Novohoperskis kogunesid märtsis tuhanded meeleavaldajad, protestimaks kavandatavate kaevanduste vastu, ent valitsus ei ole nende nõudmisi kuulda võtnud.
Voroneži oblastis Novohoperskis kogunesid märtsis tuhanded meeleavaldajad, protestimaks kavandatavate kaevanduste vastu, ent valitsus ei ole nende nõudmisi kuulda võtnud. Foto: Fabian Weiss

Venemaa valitsus plaanib teadlaste hoiatustest ning kohalike elanike vastuseisust hoolimata alustada vase ja nikli kaevandamist maailma viljakaima mulla regiooniks nimetatud Voroneži oblastis, riskides niimoodi nii põllumaade kui looduskaitseala rikkumisega.

Poolteist aastat kohalike elanike vastuseisu pole peatanud Venemaa valitsuse plaani alustada Voroneži regioonis peamiselt ekspordiks mineva nikli ja vase kaevandamist.

Eelmise aasta oktoobris korraldas Venemaa sotsiaalteaduste akadeemia Voroneži oblastis Novohoperski alal küsitluse, mille järgi oli 98 protsenti kohalikest elanikest nikli kaevandamise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles