Türgi taltsutab tulutult protestijaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politsei kastab veekahurist protestijat
Türgi politsei kastab veekahurist protestijat Foto: SCANPIX

Eile õhtul kogunesid Istanbulis nii peaminister Recep Tayyip Erdoğani toetajad kui meeleavaldajad, kes pidasid endiselt lahinguid politseiga. Täna on lubanud politseivägivalla lõppemist nõudvat toetusstreiki alustada kaks 240 000 liikmega ametiühingut KESK ja DISK.

«Rahvas on siin, kus on huligaanid?» hüüdsid Erdoğani ja tema Õigluse ja Arengu Partei (AKP) toetajad, kasutades meeleavaldajate kirjeldamiseks peaministri enda sõnu, edastas uudisteagentuur AFP.  

«Me ei allu kellegi teise käskudele peale Jumala,» teatas peaminister laupäeval enne politseijõudude suundumist Taksimi väljakule ning kinnitas, et võimuesindajad teavad, kuidas riigis taas kord tagada. Seejärel ajasid politseijõud peaministri käsul protestijad pisargaasi ja veekahuritega Taksimi väljakult küll minema, ent meeleavaldused sellega ei lõppenud. Seda ka hoolimata Istanbuli kuberneri, Huseyin Avni Mutlu ähvardustest, et kogunemispüüdlused oleks meeleavaldajate jaoks ebatervislikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles