Politoloog: uute sisevalimiste korraldamata jätmine toob erakonnale kahju

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Solvak
Mihkel Solvak Foto: Erakogu

Reformierakonna otsus uusi sisevalimisi mitte korraldada on Tartu Ülikooli riigiteaduste instituudi teaduri Mihkel Solvaku arvates erakonnale kahjulik, sest tegu on võimuerakonnaga ja uued valimised oleksid andnud suurema kindluse, et tulevikus midagi analoogset ei juhtu.

«Seal ei olnud mingite suvaliste regulaarsustega tegemist vaid häälte võltsimisega, mis elektrooniliste häälte puhul oli väga suur ning kui see maht riikliku mastaabi peale panna, siis on see mitme isikumandaadi jagu hääli,» märkis Solvak.

Solvaku hinnangul on kõige suurem probleem see, et häälte võltsimisega tegelesid inimesed, kes vastutasid organisatsiooni tegevuse eest. «Kui nemad juba usaldust niimoodi rikuvad, siis võib järeldada, et see on süstemaatiline taktika.»

Reformierakonna otsus ei olnud sugugi ette aimatav, sest erakonnas oli inimesi, kelle sõnul saanuks kahtlused suhteliselt lihtsa vaevaga maha võtta, märkis ta. «Seda, et seal oli süstemaatilisi rikkumisi, on nad ise ka selgelt tunnistanud ja probleemina ka välja toonud,» lausus Solvak ja lisas, et järgmise sammuna oleks võinud korraldada uued valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles