Ivo Parbus võib linnavalitsuses edasi töötada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Raigo Pajula.

Täna vahi alt vabanenud Ivo Parbuse jätkamine Tallinna abilinnapea nõunikuna sõltub tõenäoliselt tema enda otsusest.


Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul vastavalt avaliku teenistuse seadusele peatatakse ametniku teenistussuhe selleks ajaks, kui inimene on vahi alla võetud.

«Täna sai meile ka teatavaks, et Ivo Parbus on vahi alt vabastatud ja sellisel juhul peaks tema teenistussuhe jätkuma,» ütles Sepp tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil

«Teenistussuhe ei jätku sel juhul, kui kohtunik teeb määruse, mille kohaselt kõrvaldatakse kahtlustatav või süüdistatav ametist,» selgitas linnasekretär.

Ta lisas, et sellist kohtumäärust linnavalitsusse tänase seisuga saabunud ei ole. Samuti pole linnavalitsus veel kätte saanud Ivo Parbuse vahi alt vabastamise dokumente.

«Praegune olukord on siis selline, et Ivo Parbus on vabaduses ja tema otsene ülemus abilinnapea Taavi Aas soovib temaga kõige lähemal ajal kohtuda. Ma arvan, et pärast seda on meil millestki täiendavalt rääkida,» lausus Sepp.

«Ma kordan veelkord, et linnavalitsusel pole mingit juriidilist alust võtta Ivo Parbuse suhtes midagi ette enne, kui kohus pole tema suhtes lõplikku otsust langetanud või teinud vahepealset määrust, lisas ta.

Sepa kinnitusel Parbus vahi all viibimise ajal töötasu ei saanud, sest teenistussuhe temaga oli sel ajal peatatud. Kui kohus Parbuse õigeks mõistab, siis langeb talle tekitatud kahjude hüvitamise kohustus linnasekretäri sõnul Eesti riigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles