Kliinikumi uute hoonete vundamendiauk sai valmis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiglaslik vundamendisüvend Maarjamõisa meditsiinilinnaku keskel. Seina ääres töötavad kaks vaiatööde puuragregaati, mille ülesanne on ehitada vana hoone kaitseks puurvaiadest sein, mis ulatub 13 meetri sügavusele.
Hiiglaslik vundamendisüvend Maarjamõisa meditsiinilinnaku keskel. Seina ääres töötavad kaks vaiatööde puuragregaati, mille ülesanne on ehitada vana hoone kaitseks puurvaiadest sein, mis ulatub 13 meetri sügavusele. Foto: Margus Ansu

Kliinikumi ehitustandrit täidab kuristik, mille sügavus on 9 meetrit ja pindala 4500 ruutmeetrit. Hiiglaslikust vundamendisüvisest on kalluritega välja veetud umbes 55 000 kantmeetrit pinnast.

Maarjamõisa meditsiinilinnaku projektijuht Toomas Ki­vastik ütles, et kuna juurdeehitise kaks korrust rajatakse maa alla, siis hakkavad hoone seinad üle vundamendiaugu serva paistma alles novembris.

«Sarikapidu toimub umbes aasta pärast ning kolm uut korpust – J, K ja L – valmivad 2015. aasta sügisel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles