Miks ostis Google Waze’i?

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waze jälgib, kui kiiresti liigud, ja võrdleb seda teiste samas piirkonnas rakendust kasutavate inimeste liikumisega. Nii teeb ta kindlaks liiklusummikud.
Waze jälgib, kui kiiresti liigud, ja võrdleb seda teiste samas piirkonnas rakendust kasutavate inimeste liikumisega. Nii teeb ta kindlaks liiklusummikud. Foto: Mihkel Maripuu

Nutitelefonidest on saanud täisväärtuslikud navigatsiooniseadmed ja vastavate rakenduste turul on läinud tõsiseks rebimiseks.

Iisraeli ettevõte Waze ei ole just kõige noorem firma – see asutati viie aasta eest ja on järk-järgult kasvanud. Möödunud nädalal teatas Google, et on ettevõtte omandamiseks käinud välja 1,3 miljardit dollarit. Tehing on seda huvitavam, et juba enne Waze’i soetamist oli Google üks juhtivaid kaarditeenuste ja navigatsiooni pakkujaid.

Mobiilimaailma suursündmusel Mobile World Congress pärjati Waze parima mobiilirakenduse auhinnaga, kus edestati näiteks Dropboxi ja Flipboardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles