Arvatav salasuhe maksis Tšehhi peaministrile ameti

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petr Nečas
Petr Nečas Foto: SCANPIX

Tšehhi valitsusjuht Petr Nečas (48), kelle vahi alla võetud kantselei juhti Jana Nagyovát süüdistatakse muu hulgas peaministri abikaasa jälgimise korraldamises, esitas eile presidendile oma tagasiastumisavalduse.

Üleeile arutas peaminister tekkinud olukorda paremtsentristliku võimuerakonna Kodanike Demokraatlik Partei (ODS) teiste liidritega. Kolm aastat peaministrina töötanud Nečas, kes veel päev varem keeldus tagasi astumast, teatas pärast kohtumist, et võtab poliitilise vastutuse ja taandub nii peaministri kui ka parteijuhi ametist.

Seejuures tunnistas Nečas midagi lähemalt täpsustamata, et tema eraelulised probleemid on koormaks nii riigile kui erakonnale. Mõned vaatlejad peavad tunnistust aga tõestuseks, et tal oli salasuhe skandaali võtmeisiku Nagyovága, kes lasi väidetavalt sõjaväeluurel nuhkida kolme inimese, teiste seas Nečasi abikaasa järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles