Tallinna sotsiaalsetele töökohtadele laekus üle 1500 sooviavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linna loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises on tänase päeva seisuga laekunud rohkem kui 1530 sooviavalduse, kõige enam sooviti koristaja kohta.


Tallinna Autobussikoondisesse (TAK) oli eilseks töötutelt laekunud 893 sooviavaldust, neist vaid 243 reisisaatja ametikohale. Trammi- ja trollibussikoondise vastavad näitajad olid vastavalt 637 ja 249. Seega soovib enamus töötuid hakata ühissõidukite koristajaks. Põhjus on tõenäoliselt selles, et reisisaatja peab suhtlustasandil oskama riigikeelt.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli tõdes, et nii suur tööle soovijate arv näitab selgelt, et linna esimesed pingutused tööhõive parandamiseks ning töötute abistamiseks sotsiaalsete töökohtade kaudu on olnud õiged ja vajalikud.

«Erinevalt riigist ei ole linn jäänud praegusel majanduslikult raskel ajal kõrvalvaatajaks, vaid aitab linlastel need ajad üle elada ning ühtlasi pidurdada tööpuuduse kiiret kasvu,» kinnitas Mutli.

Esimesel juunil alustas TAKis tööd 60 bussisalongide ja lõpp-peatuste koristajat. Neist on mehi 33 ning naisi 27 vanuses 40 - 50 eluaastat. Hariduselt on koristajate hulgas nii kesk-, kesk-eri- kui kõrgharidusega inimesi.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondis vormistas 1. juunist tööle 40 koristajat, kellest pooled on mehed ja pooled naised. Kõige noorem töötaja on 19. , ning vanim 62. aastane. Hariduselt on nende hulgas nii põhi- kui kõrgharidusega inimesi, kuid valdaval osal tööle saanuist on kas kesk- või kesk-eriharidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles