Oa tänava maja ei vasta projektile

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus on Oa tänava skandaalis otsustanud jätta lammutamata aadressil 10b ehitatud kortermaja, kuigi värskete mõõtmistulemuste järgi ei vasta see projektile.
Tartu linnavalitsus on Oa tänava skandaalis otsustanud jätta lammutamata aadressil 10b ehitatud kortermaja, kuigi värskete mõõtmistulemuste järgi ei vasta see projektile. Foto: Kristjan Teedema

Linnavalitsuse tellitud mõõdistusest selgus, et aadressil Oa 10b valmiv kortermaja on pikem ja laiem, kui projektis ette nähtud. Selle võrra enam kohustab linn vähendama Oa 10c maja mahtu, mille lammutamine on alanud.

«On pikem 27 sentimeetrit, laius ühelt poolt on 11 sentimeetrit kahanenud ja teiselt poolt 27 sentimeetrit kasvanud – seoses sellega, et majal olid väljaehitused, oli see natuke sakiline,» tutvustas Oa 10b kortermaja mõõdistamise tulemusi Tartu linna ehitusjärelevalve juht Andres Aint. «Räästa kõrgus on tõusnud 17 sentimeetrit ja katuse hari on tõusnud 15 sentimeetrit. Maja kubatuur on seeläbi suurenenud 86 kuupmeetrit.»

Vundament jäi mõõtmata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles