Tervise Arengu Instituut peatas kampaania «Kumm on seks»

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise Arengu Instituut (TAI) peatas pühapäeval kampaania «Kumm on seks». Välireklaamid on maha võetud ning enam ei näe ka telereklaame.

TAI alustas koostöös Eesti Seksuaaltervise Liiduga mai lõpus turvaseksist rääkivat kampaaniat seeriast «Kumm on seks», mis kutsus inimesi üles oma partneriga seksist ja seksuaaltervise teemadest julgelt rääkima. Ent juuni esimesel nädalal esitas SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks seoses kampaaniaga tarbijakaitseametile väärteoteate. Sihtasutus pidas kampaaniat kõlvatuks ning avaldas muret, et see on jämedas vastuolus õige mitmete reklaamiseaduse sätetega ning tuleb seetõttu viivitamatult peatada. TAI sihtasutuse süüdistusega ei nõustunud.

Sihtasutuse avalik pöördumine tekitas meedias elavat arutelu – kes pidas kampaania loosungeid labasteks, kes aga julgeteks ja mõjuvateks. Tänavapildis võis suurtel plakatitel kohata loosungeid: «Su peenis on veits viltu, aga mulle meeldib see ikkagi, ära põe!» ning «Teeme seda täna teistmoodi – pane silmad kinni, ma olen peal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles