Vene laste eesti keele oskus paraneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Rõigas-Tuul – pereema Epp, pereisa Tõnu ning vanim poeg Clay-Kenner ja noorim Tommy-Morgan, pildilt puudu Tony-Trevor – võtab Narva lapsi alati rõõmuga vastu.
Perekond Rõigas-Tuul – pereema Epp, pereisa Tõnu ning vanim poeg Clay-Kenner ja noorim Tommy-Morgan, pildilt puudu Tony-Trevor – võtab Narva lapsi alati rõõmuga vastu. Foto: Albert Truuväärt

Juba seitse aastat tegeleb MTÜ «Veeda vaheaeg Võrumaal» projektidega, mis aitavad vene keelt kõnelevaid lapsi eesti peredesse riigikeelt omandama.

Vene emakeelega lastele suunatud riigikeele õpetamise programm eesti peredes algas juba 1998. aastal. «Minu pere oli üks esimesi, kes tollal, kui niisugused projektid alles hakkasid arenema, asja käsile võttis,» räägib eesti keele ja kirjanduse õpetaja Pille Kulberg, kes veab projekti «Räägime eesti keeles».

«Mulle endale ja mu pojale meeldis see väga,» jätkab Kulberg. «Ta õppis siis teises klassis. Meie perre tuli tütarlaps, seitsmenda klassi õpilane Narvast. Kui ta ära sõitis, siis poiss nuttis.» Heitunud last olid lohutanud kõik, ka tema uus sõbratar Narvast, tolle ema ja vanaisa, lubadusega, et tüdruk tuleb tagasi. «Ja tuligi,» kinnitab Kulberg. «Hiljem on ta mitu korda meie juures olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles