Ringkonnakohus avalikustab maadevahetuse otsuse

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus teeb täna teatavaks maadevahetuse kohtuotsuse, kus kaalutakse ehitusettevõtja Toomas Annuse, kunagiste ministrite Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo ning maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri tegusid.

Mullu samal ajal otsustas Harju maakohtu kohtunik Valeri Lõõnik, et maadevahetusel altkäemaksu andmise ja saamise eest kohtu alla antud poliitikud ja ärimehed tuleb õigeks mõista. Prokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler kaebasid otsuse edasi ja ringkonnakohus peaks täna avalikustama otsuse asjas.

Lõõniku õigeksmõistva otsuse aluseks oli seisukoht, et salajase pealtkuulamisega kogutud tõendeid ei tohi arvestada, sest kaitsepolitsei ja prokuratuur on seda tehes rikkunud seadust. Salajase pealtkuulamisega kogutud tõendite seaduslikkus oli ka tänavu jaanuaris-veebruaris toimunud ringkonnakohtu istungite üks peamisi vaidlusteemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles