Merike Martinson: haiglate ühendamist pole kavas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinna­pea, kauaaegne haiglajuht Merike Martinson (Keskerakond) kirjutab, et Tallinna haiglate ühendamise teemaga püütakse juhtida tähelepanu kõrvale olulisemast, tervishoiu rahastamise kriisist.

Seitse kuud tagasi võttis Tallinna linnavalitsus järjekordse laiapõhjalise arutluse ja analüüsi põhjal seisukoha, et lähiaastatel Tallinna omanduses olevaid haiglaid ei ühendata. Keskhaiglad loovad tugevad kompetentsikeskused, kus saab pakkuda elanikkonnale tipptasemel tervishoiuteenuseid ning mis on tõmbekeskusteks meditsiinipersonalile. Suund on võetud erialase koostöö täiustamisele. Edasine tegevus liitumise suunal ja võimalik ühinemine võiks toimuda sammhaaval, toetudes eraldi tehtavatele analüüsidele ning sotsiaalministeeriumi esitatud erialade arengukavadele.

Paraku räägivad Tallinna haiglate ühendamise initsiaatorid ühendamisest kui faktist, tuginemata vastavatele analüüsidele ja sisulistele põhjendustele ning pööramata mingit tähelepanu patsiendile. Mis muutuks haiglate ühendamisel patsiendile paremaks? Mida patsient võidaks? Kuuleme aga vaid kõlavaid jutte haiglate majanduslikust efektiivsusest, aparatuuri ja vahendite ratsionaalsest rakendamisest, jõulisemast survest haigekassale lepingumahtude suurendamiseks jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles