Lahingud on lõppenud, aga vimm jääb

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul alustas Erdem Gündüz Istanbuli Taksimi väljakul vaikivat seismisprotesti, mille kohta levis info kohe ka internetis ning mida jäljendasid eile pärastlõunal kümned inimesed.
Esmaspäeva õhtul alustas Erdem Gündüz Istanbuli Taksimi väljakul vaikivat seismisprotesti, mille kohta levis info kohe ka internetis ning mida jäljendasid eile pärastlõunal kümned inimesed. Foto: AFP/SCANPIX

Peaminister Erdoğan leiab, et reeturid vaigistati tänu politsei reageerimisele ning riik ületas edukalt demokraatia teele veeretatud takistused.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan kuulutas eile keset ulatuslikke politseioperatsioone välja võidu ligi kolm nädalat tänavatel protestinud valitsusvastaste meeleavaldajate üle ning kinnitas, et tema kümneaastase valitsusaja kõige sügavamast kriisist on üle saadud.

«Meie demokraatia on taas kord proovile pandud ning see tuli välja võitjana,» sõnas ta toetajate tormilise aplausi saatel. «Rahvas ja AKP valitsus on nurjanud vandenõu, mida haudusid reeturid ja nende välismaised kaasosalised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles