Ralli staarideks saavad Latvala ja Audi Quattro

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava soovib tuua starti kümmekond WRC-autot.
Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava soovib tuua starti kümmekond WRC-autot. Foto: Toomas Tatar

Urmo Aava korraldab koos oma meeskonnaga juuli keskpaigas taas tipptasemel ralliürituse.

Eesti rallisõbrad näevad juuli keskel Otepää ümbruses kihutamas autoralli absoluutsesse tippu kuuluvat Jari-Matti Latvalat – juba mõnda aega kuluaarides tiirelnud uudis sai eile ametliku kinnituse. Ilmselt pole mõtet kurvastada ka selle üle, et MM-sarjas teist kohta hoidev mees ei kihuta harjumuspäraselt WRC-autoga, vaid istub kaheksakümnendate alguses MM-sarjas kasutusel olnud Audi Quattro rooli. Ainuüksi sellise auto nägemine peaks olema omaette elamus.

«Huvi oli mõlemapoolne, kuid Latvala avatus muutis läbirääkimised kergemaks,» rääkis Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava. «Otsus venis, kuna polnud teada, millistel tingimustel õnnestub Latvalal auto osta või rentida. Sellise masina rentimise kulu on võrreldav vanema WRC rentimisega. See pole aga isegi Latvala-suguse mehe jaoks odav lõbu.» Historic-klassi masinaga sõitmises pole Latvala jaoks midagi uut, mullugi kihutas ta Otepääl vana Ford Escortiga, olles oma klassis ka kiireim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles