Koplis tabati teadvusetut koera lohistanud loomapiinaja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu.

17. juuni õhtul pärast kella üheksat sai Munitsipaalpolitsei amet väljakutse Uus Maleva tänavale, kus väidetavalt purjus naisterahvas togis jalaga ja vedas enda järel teadvusetut koera.

Mupo patrull, olles olukorraga tutvunud, kutsus kohale loomakaitse ja politsei esindajad. Tänaval olnud jälgede järgi oldi mittekontaktset koera enda järel lohistatud ca 300-400 meetrit. Koera seisukord oli trööstitu ja loomakaitse eksperdid konfiskeerisid loomakese. Lisaks a-kontaktsusele oli looma koonupiirkonnas märgata mädakollet.

Mupo inspektori Aleksandr Kuke sõnul on ta oma praktika jooksul kokku puutunud paljude ebameeldivate olukordadega, kuid niivõrd südametu ja vastutustundetu käitumine paneb tõsiselt mõtlema, kas igale inimesele võib anda õiguse koera või muu lemmiklooma pidamiseks.

Mitmes Euroopa ja Skandinaavia riigis eelneb potentsiaalse koeraomaniku soovile koer omandada koolitus, mõnes riigis aga lausa sobivustest, veendumaks, kas inimene mõistab lemmiklooma pidamisega kaasnevat täit vastutust.

Munitsipaalpolitsei tänab kolme noormeest, kes mupo patrulli õõvastavast intsidendist teavitasid. Ühtlasi palub mupo teavitada loomade väärkohtlemise juhtumitest infotelefonil 14410, mis töötab ööpäev läbi. Mupo patrulli reageerimisvalmidus on samuti 24-tundi ööpäevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles