Liivalaia gümnaasium muudab maine pärast nime

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivalaia gümnaasium
Liivalaia gümnaasium Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna Liivalaia gümnaasium soovib vanast kehvast mainest pääsemiseks vahetada nime, konkursi tulemusel valis koolipere uueks nimeks Südalinna kool.

«Mõte nime muuta on meil olnud juba pikemat aega, et jätta unustusehõlma vana müüt ja mälestused, mis annavad meist ebaleva pildi,» tõdes Liivalaia gümnaasiumi direktor Veiko Rohunurm, et kool on muutunud sisust hoolimata hädas halva mainega.

«Tundus, et see oleks mõistlik ajalukku jätta ja minna edasi uue ja värskema mõttega. Meil on ka nõustaja, kes selle igati heaks kiitis ja omapoolse tõuke andis, sest me ei muuda ainult nime, ka sisus oleme päris palju muudatusi teinud,» rääkis Rohunurm.

Uut nime valiti koos lastevanemate ja õpilastega. «Pakkumistena tuli peamiselt Kesklinna kool ja Südalinna kool. Südalinn meeldis meile kõige rohkem, sest asume südalinna Tatari asumis. Samuti teeme oma tööd südamega, tahame olla lastesõbralik, hubane ja turvaline kool,» põhjendas direktor.

Nüüd on kool otsuse langetanud ja teinud nimemuutmise ettepaneku Tallinna haridusametile. Uue nime peab kinnitama Tallinna linnavolikogu, seetõttu ei osanud Rohunurm veel öelda, millal täpsemalt see juhtub.

Ainult põhikooliks?

Sel sügisel Liivalaia gümnaasium uut 10. klassi ei ava, sest ei olnud piisavalt soovijaid. «Oleme valmis jätkama ka ainult põhikoolina, kuid lõplikku otsust selle kohta pole me veel teinud,» ütles Rohunurm. Ta tõdes, et kesklinna konkurentsis, kus ümberringi tugevad gümnaasiumid, on neil praegu raske püsida.

Ometigi näitas tänavu lastevanemate ja õpilaste hulgas tehtud küsitlus direktori sõnul, et enamasti ollakse kooliga rahul, eriti nooremate klasside osas. «Probleeme tekib pigem gümnaasiumi osas. See on ka mõistetav: laste arv on jäänud väikseks ja sageli tulevad siia need, kes kuskilt üle jäänud,» nentis ta. «Selle aasta küsitluse tulemust oli hea lugeda, sest tuli ka asjalikke ettepanekuid ja kriitikat,» lisas Rohunurm.

Rohunurm tõi esile, et Tallinna linn on Liivalaia kooli tunnustanud turvalisuse eest, innovaatilisuse eest robootika ringide avamise pärast ning ka kooli koduleht on parimate seas. «Samuti arendame spordi ja tervislike eluviiside poolt,» lisas Rohunurm.

Ka visuaalne pool on paranenud: juba kolm aastat tagasi tehti majaremont, üha enam tahetakse kasutusele võtta oma koolivormi. Seni on see olnud vaid vestina, sügisest kehtestatakse kord, et vähemalt 1.-6. klassi õpilased kannaksid igapäevaselt vähemalt ühte koolivormi elementi, kindlasti tuleb ka koolimüts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles