Kooliseaduse arutamisel ei pruugi ööistungit tulla

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu opositsioonilised Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) loodavad saada koalitsiooniga põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse menetlemisel kokkuleppele, et ei oleks tarvis alustada venitamistaktikat.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse menetlemist arutasid täna lõuna ajal nii Keskerakonna kui ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning mõlemad otsustasid, et juhul kui koalitsiooniga jõuab kokkuleppele, siis ööistungit ei tule.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles Postimehele, et fraktsioon loodab saada läbirääkimistel koalitsiooniga põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõusse mõned Keskerakonna sisulised muudatusettepanekud.

«Kui see ei õnnestu, siis läheb istung öösse,» lausus ta.

Simsoni sõnul on praegu selge, et kõiki Keskerakonna soovitud muudatusi seadusesse sisse ei saa, aga mõned muudatused soovib fraktsioon siiski läbi suruda.

«Me peame silmas muudatusettepanekut, mis puudutab õpetajate atestatsiooni. Samuti me tahame võimalust jaotada põhikool ja gümnaasium nii, et see ei oleks puhtalt üheksa klassi ja kolme klassi gümnaasium, vaid tunnustataks ka progümnaasiume. Praegu on mitmes väikeses linas jagatud koolimajad kaheks ja kui tehtaks puhtad gümnaasiumid, siis tähendaks, et üks koolimaja oleks põhikoolile liiga väike ja teine koolimaja oleks gümnaasiumile liiga suur.» rääkis Simson.

Tema sõnul on praeguseks selge, et õpetajate koormuse ja klassijuhatamistasu suhtes ei ole enam võimalik läbi rääkida. Simson avaldas lootust, et õpetajate atestatsiooni ning põhikooli ja gümnaasiumi jaotamise küsimuses on võimalik kokkulepe saavutada.

«Me eeldame, et koalitsioonisaadikutel on õigus võtta vastu otsuseid ilma ministrite käest luba saamata,» lausus Simson.

SDE fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor ütles pärast fraktsiooni koosolekut Postimehele, et sotsiaaldemokraadid otsustavad venitamistaktika rakendamise eelnõu menetlemise käigus. Nestori sõnul otsustavad sotsid oma tegevuse vastavalt sellele, kuidas käitub eelnõu menetlemisel koalitsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles