Kohus karistas juhtimisõiguseta roolijoodikut ligi kuu pikkuse arestiga

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Täna Rakveres toimunud kohtuistungil määrati järjekordsele liiklushuligaanile peaaegu kuu aega aresti.

Esmaspäeval märkasid politseinikud Rakveres sõitmas sõiduautot Subaru, mille omanikul polnud teadaolevalt juhtimisõigust. Kontrolli käigus selgus, et autot juhtinud 30aastasel Sergeil oli eelnevalt juhtimisõigus ära võetud, lisaks tuvastati tal alkoholijoove.

Mees viidi menetlustoiminguteks Rakvere politseijaoskonda ja peeti kohtuistungini kinni. Kohtus taotles politsei kohtuväline menetleja talle karistuseks maksimummääras arestipäevi, sest ta on viimaste kuude jooksul korduvalt, teadlikult ja tahtlikult liiklusseadust rikkunud.

«Viimasel ajal on liikluses tõsine probleem alkoholijoobes autojuhtidega ja nende poolt põhjustatud raskete tagajärgedega liiklusõnnetustega,» ütles Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue. «Sergei ei saanud aru oma teo tõsidusest ega mõistnud, et tema on üks neist autojuhtidest, kelle tagajärjel võivad oma elu kaotada süütud liiklejad.»

Kohus määras Sergeile 27 päeva aresti, mida ta asus koheselt ära kandma.

Ave Uue ütles, et iga inimene peaks tunnetama oma vastutust, olema teistele heas mõttes eeskujuks ja õigete väärtushinnangute kujundajaks.

«Olgem hoolivad ja peame meeles, et viisakalt ja kultuurselt ei käitu me mitte politsei, vaid enda jaoks,» soovis Uue.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles