Ringkonnakohus põrmustas maakohtu otsuse

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan 
Süüdi mõistetud korduvas altkäemaksu võtmises. Karistuseks kolm aastat ja kuus kuud tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga.
Villu Reiljan Süüdi mõistetud korduvas altkäemaksu võtmises. Karistuseks kolm aastat ja kuus kuud tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga. Foto: Peeter Langovits

Kui eile avaldatud ringkonnakohtu ostus jääb jõusse, jääb ekspoliitik Villu Reiljan süüdi altkäemaksu võtmises, samamoodi ka riigikogu liige Ester Tuiksoo. Altkäemaksu andmises jääks süüdi Balti riikide üheks rikkamaks ettevõtjaks peetud Toomas Annus. Samuti jääks maa-ameti endine juht Kalev Kangur süüdi meelehea väidetavas võtmises.

Paraku pole veel teada, kuidas kogu saaga lõpeb, sest advokaadid viivad asja riigikohtusse. Nagu ütles Merko ja Annuse kaitsja Leon Glikman, on praegu asjas süüdi- ja õigeksmõistev otsus.

«Kumbki kohtuotsus pole jõustunud. Kohtunik Valeri Lõõniku otsus on tekitanud mõistliku kahtluse, et inimesed ei ole süüdi. Maakohus arutas koos rahva seast pärit kaasistujatega asja kolm ja pool aastat ja sellega ajaga tekkis kohtunikul siseveendumus, et kohtualused ei ole süüdi,» kommenteeris Glikman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles