Tallinn sai Mustpeade maja vaidluses taas õiguse

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinnas Pikk tänav 26 asuv Mustpeade maja kuulus keskajal samanimelisele vennaskonnale, mis oli vallaliste kaupmeeste ja laevaomanike ühendus.
Tallinna vanalinnas Pikk tänav 26 asuv Mustpeade maja kuulus keskajal samanimelisele vennaskonnale, mis oli vallaliste kaupmeeste ja laevaomanike ühendus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus jättis eilse otsusega muutmata Tallinna halduskohtu 13. detsembri 2012 otsuse, millega tühistati vabariigi valitsuse korraldus, milles viimane ei nõustunud Tallinna linnavolikogu ettepanekuga jätta Mustpeade maja tagastamata.

Kohus leidis, et antud juhul ei saa enam vaidlustada Bruderschaft der Schwarzenhäupter aus Reval e.V omandireformi õigustatud subjektiks olemist Mustpeade maja tagastamise menetluses.

Nimetatud asjaolu on Tallinna linnakohtu 4. mai 1999 otsusega siduvalt kindlaks tehtud. Kuigi nimetatud kohtuotsusega on omandireformi õigustatud subjektiks tunnistatud Tallinna Mustpeade Vennaskond, on ilmne, et otsus on tehtud Bruderschaft der Schwarzenhäupter aus Reval e.V suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles