Opositsioon: kooliseaduse menetlus katkestatakse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi sõnul saavutatakse ööistungiga põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse (PGS) eelnõu teise lugemise katkestamine, sest muudatusettepanekute hääletusel ilmnenud vastuolud ei luba menetlust jätkata.

Seaduseelnõu teine lugemine algas riigikogus eile õhtul kell 21.51 ja vältas terve öö, muudatusettepanekute läbi hääletamine on praegugi pooleli.

«Muudatusettepanekute hääletusel ilmnenud vastuolud ei luba menetlust jätkata, mis tähendab, et eelnõu teine lugemine katkeb ja kultuurikomisjon peab selle uuesti üle vaatama,» selgitas kultuurikomisjoni liige Mailis Reps. «Tõenäoliselt seatakse muudatusettepanekute tähtajaks üks tund, mille möödudes algab teine lugemine uuesti.»

Reps väljendas heameelt, et olukord selliseks kujunes, sest see annab võimaluse teha kiirelt uued, kontsentreeritud muudatusettepanekud ja võtta eelnõu taaskord teravalt luubi alla.

«Meie öö läbi kestnud võitluse põhjuseks on asjaolu, et praeguse eelnõu seaduseks saamisel võivad koolist lahkuda head ja kogenud õpetajad, sest kaovad nende garantiid, väheneb reaalne sissetulek ja suureneb töökoormus,» ütles ta.

«Hetkel saame võimaluse muudatusettepanekutega otsest seaduspraaki parandada, aga seaduse üldpõhimõtete juurde tuleme sügisel tagasi vastavalt koalitsioonierakondadega saavutatud kokkuleppele,» lisas Mailis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles