Riigikogu arutas ööistungil läbi kooliseaduse 73 muudatusettepanekut

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna öösel toimus riigikogus järjekordne ööistung.
Täna öösel toimus riigikogus järjekordne ööistung. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu jõudis eile alanud ja ligi 20 tundi kestnud istungil läbi arutada põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 92 ettepanekust 73. Muudatusettepanekute hääletamine jätkub täna kell 10 alanud istungil.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu teine lugemine algas riigikogus eile õhtul kell 21.51. Opositsioon kasutas eelnõu menetlemisel venitamistaktikat, nõudes enne iga muudatusettepaneku läbihääletamist kümneminutilist vaheaega.

Riigikogu eile alanud istung kestis täna kella 10-ni, siis algas uus istung, millel jätkub eilse istungi päevakorra menetlemine.

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus esmaspäeval võimuparteide ettepanekul neljapäevaks kokku kaks täiendavat istungit, et muu hulgas vastu võtta palju eriarvamusi tekitanud uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus.

Esimene täiendav istung algab täna kell 17 ja teine pool tundi pärast esimese lisaistungi lõppu.

Riigikogu kevadistungjärgu korralised istungid lõpevad täna. See tähendab, et kui parlament soovib tööd jätkata ka ööl vastu homset, tuli kokku kutsuda juba erakorraline istungjärk, milleks on vaja vähemalt viiendiku riigikogu saadikute taotlust.

Nimelt teeb kodu- ja töökorraseadus teeb vahet täiendaval istungil, mis toimub kevad- või sügisistungjärgul tavapärasest erineval ajal, ning erakorralisel istungjärgul, mis leiab aset väljaspool korralisi istungjärke.

Kui opositsiooniliste Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni juhid avaldasid veele eile pärastlõunal lootust, et koalitsiooniga on võimalik põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses kokkuleppele jõuda, siis seda ei juhtunud. Opositsioon alustas venitamistaktikat juba istungi alguses jätkunud riiklike peretoetuste seaduse eelnõu arutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles