Ergma kutsus PGSi vastuvõtmiseks kokku erakorralise istungjärgu

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu asespiiker Laine Randjärv.
Riigikogu asespiiker Laine Randjärv. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus 21 riigikogu liikme ettepanekul kokku riigikogu erakorralise istungjärgu homseks, 21. juuniks algusega kell 00.15.

Istungjärgu kokkukutsumise ajendas koalitsiooni soov seni opositsiooni venitamise tõttu endiselt vastu võtmata seadused ikkagi ära kinnitada.

Esimese punktina ongi erakorralise istungjärgu kavas põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõu (340 SE) teine lugemine juhul, kui eelnõu teist lugemist ei lõpetata hiljemalt täna õhtupoolikul esimesel või teisel täiendaval riigikogu istungil või kolmas lugemine juhul, kui lõpetatakse.

Sama klausliga on päevakavas ka Vabariigi Valitsuse algatatud karistusseadustiku, kriminaalmenetluse seadustiku, tolliseaduse ja vangistusseaduse muutmise seaduse eelnõu (393 SE) ja finantsinspektsiooni seaduse ja investeerimisfondide seaduse muutmise ning sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (430 SE).

Lisaks on erakorralise istungjärgu kavas SDE fraktsiooni ning riigikogu liikmete Rainer Vakra, Inara Luigase, Lembit Kaljuvee, Kalle Laaneti ja Deniss Boroditši algatatud sotsiaalhoolekande seaduse muutmise seaduse eelnõu (399 SE) kolmas lugemine.

Samuti tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu ning välisõhu kaitse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (434 SE) kolmandad lugemised.

Kui riigikogu ei võta ka erakorralisel istungjärgul viidatud istungjärgu päevakorras olevaid eelnõusid vastu, kutsub Ergma 21 riigikogu liikme ettepanekul Toompea lossi istungisaali kokku teise erakorralise istungjärgu, mis peaks algama homme 30 minutit pärast esimese erakorralise istungjärgu lõppu.

Ossinovski: istungjärk on parlamentarismile näkku sülitamine

Riigikogu SDE fraktsiooni liige Jevgeni Ossinovski küsis erakorralise istungjärgu kokkukutsumise otsuse ette lugenud asespiiker Laine Randjärvelt, kas ööistungjärk pärast pea ööpäeva kestnud istungeid pole parlamentarismile näkkusülitamine.

«Ma usun, et erakorralise istungi kokkukutsumine lähtuvalt vajadusest on kooskõlas parlamentarismiga,» vastas Randjärv. Ta kinnitas, et parlamendi spiiker ei eksi sellega seaduse vastu, sest tal on 21 liikme taotluse alusel õigus erakorraline istungjärk ilma kolmepäevase etteteatamiseta kokku kutsuda. Ene Ergma ise otsuse kuulutamise ajal Toompea saalis ei viibinud.

PGSi menetlemisega jätkatakse kell 17

Riigikogu jätkas täna pärast ööistungit PGSi muutmise seaduse eelnõu (340 SE) teisel lugemisel muudatusettepanekute hääletamist, mida on kokku 92. Istungil jõuti käsitleda ettepanekuid 74. kuni 85 ja istung lõppes kell 12.55.

Eelnõu menetlemine jätkub täiendaval istungil, mis algab täna kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles