Radarijaam loob väikesaarele 25 uut töökohta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kaart Kuivastus.
Muhu kaart Kuivastus. Foto: Andres Teiss/Postimees.

2012. aastal Muhu saarel endise Liiva sõjaväeosa territooriumil tööd alustav radar parandab Eesti õhuseirevõimekust ja loob 25 uut töökohta.

Eesti kaitseministeerium sõlmis eile 350 miljoni kroonise lepingu Prantsusmaa firmaga Thales-Raytheon Systems kahe keskmaaradari hankimiseks, millest üks pannakse püsti Muhu saarele, kirjutab Oma Saar. 

Muhu radariposti juures saab tööd 25 inimest. Tänavu mai alguses kuulutas Eesti kaitseväe värbamiskeskus kahe kõige olulisema - radaritehniku ja radariinseneri - ametikoha täitmiseks välja konkursi.

Värbamiskeskuse peaspetsialisti Igor Berjozkini sõnul ei leitud sobivaid inimesi, ehkki avaldusi laekus paarkümmend.

«Tegemist on kaitseväelastega ja väga kitsa eriala professionaalidega ning Eestis ei ole selliseid inimesi kuigi palju,» selgitas Berjozkin ja lisas, et kui kandidaadil on erialane ettevalmistus, siis puudub tal tihti sõjaline väljaõpe ja vajalik auaste või vastupidi.

Seetõttu on kaitseväe värbamiskeskus pikendanud konkursi tähtaega radaritehniku ja -inseneri leidmiseks 18. juunini.

Igor Berjozkin avaldas lootust, et sobivad inimesed leitakse kiiresti. «Nii radaritehnik kui ka radariinsener peavad enne Muhu radari püstitamist Prantsusmaal ja Eestis vajaliku koolituse läbima, sest hiljem on nende ülesandeks meeskonna ülematena ka ülejäänud personali õpetamine,» rääkis Berjozkin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles