Tõnu Hunt siirdub siseasjade erialadiplomaadiks Venemaale

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem Politsei- ja piirivalveametis töötanud Tõnu Hunt siirdub lähikuudel siseasjade erialadiplomaadiks Venemaale.
Varem Politsei- ja piirivalveametis töötanud Tõnu Hunt siirdub lähikuudel siseasjade erialadiplomaadiks Venemaale. Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeerium saadab erialadiplomaadiks Venemaale Tõnu Hundi, kes seni töötas Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitjana piirivalve alal.

Siseministeeriumi kantsleri Leif Kalevi sõnul valiti Tõnu Hunt erialadiplomaadi kohale avaliku konkursi tulemusel ühtekokku 39 kandidaadi seast. «Arvestades senist töökogemust ja positsiooni, oli Tõnu Hunt kõige tugevam kandidaat,» ütles kantsler.

«Ta on piirivalves töötanud alates selle loomisest ligi 22 aastat, alustades teenistust eesliinilt rühmaülemana ning jõudes lõpuks rohkem kui 5000 töötajaga Eesti suurima riigiasutuse tippjuhtkonda. Arvestades Eesti vastutust Euroopa Liidu välispiiri toimimise eest, on igati põhjendatud, et meid esindab idanaabri juures just piirivalveohvitseri taustaga inimene,» sõnas Kalev.

Tõnu Hunt asub Eesti suursaatkonnas Moskvas erialadiplomaadina siseturvalisuse ja regionaalkoostöö küsimustes tööle lähikuudel. Tema tööülesanneteks on koordineerida Eesti ja Venemaa koostööd siseturvalisuse ja regionaalvaldkonnas, esindada sel alal Eestit Venemaal ja vajadusel teistes SRÜ riikides, jälgida kahe riigi vaheliste kokkulepete täitmist oma tegevusvaldkonnas ning nõustada Siseministeeriumi ja teisi valitsusasutusi koostöö arendamisel Venemaaga. Erialadiplomaat teeb lisaks koostööd euroliidu liikmesriikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajatega Venemaal. 

Tõnu Hunt on töötanud tollases Piirivalveametis alates 1991. aastast. Ta on olnud ametis piirivalveameti teenistusliku ettevalmistuse keskuses erinevatel ametikohtadel alates rühmaülemast kuni keskuse ülemani. Seejärel töötas Hunt ameti personaliosakonna ülemana, Põhja Piirivalvepiirkonna staabiülema ja ülemana, Piirivalveameti siseauditi jaoskonna ülemana ja ameti peadirektori nõunikuna ning alates 2010. aastast ühendasutuse peadirektori asetäitjana piirivalve alal.

Tõnu Hunt on lõpetanud Tallinna Reaalkooli, õppinud Tartu Ülikoolist rahanduse ja krediidi erialal ning saanud samas magistrikraadi õigusteaduse erialal. 1965. aastal sündinud Hunt on abielus ning tal on täiskasvanud poeg ja tütar. 

Tõnu Hunt vahetab erialadiplomaadi kohal Moskvas välja kolleeg Rein Orava, kelle ametiaeg sel kohal lõppeb 31. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles