Reedel on Energia avastuskeskuses «Tähepere» perepäev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energia avastuskeskuse virtuaalse planetaariumi ruum.
Energia avastuskeskuse virtuaalse planetaariumi ruum. Foto: Energia avastuskeskus

Energia avastuskeskus kutsub kõiki reedel, 21. juunil Tallinna Vabaduse väljaku tunnelisaali «Tähepere» perepäevale.


««Tähepere» on Energia avastuskeskuse spetsiaalselt peredele välja töötatud programm, mis on loodud uuele virtuaalsele planetaariumile, mille avastuskeskus Vabaduse väljaku tunnelisaali kujundas,» selgitas keskuse juhataja Kertu Saks.
Programmis näidatakse tähtkujusid ning tutvustatakse päikesesüsteemi. Kirjeldatakse planeetidel valitsevaid tingimusi ning räägitakse udukogude ja tähtede tekkimisest. Lennatakse virtuaalselt kuni miljardi valgusaasta kaugusele, jälgides kosmose kärgstruktuuri ja eri tüüpi galaktikaid.
Vabaduse väljaku tunnelisaalis on avatud näitus «Valgusest elektrini» ning näituse pileti olemasolul on kõigile külastajatele «Tähepere» planetaariumiprogrammid tasuta.
Kell 12, 15 ja 16 algavad eestikeelsed programmid, kell 14 venekeelne programm.

Vabaduse väljakul asuvas AHHAA teaduskeskuse 4D elamuskapslis on võimalik sel päeval vaadata kogu perele mõeldud «Kosmoseralli» filmi.
Energia avastuskeskus korraldab «Tähepere» perepäevi igal suvekuul kahel reedel. Perepäevad toimuvad veel 5. ja 12. juulil; 16. ja 23. augustil. Projekti toetab haridus- ja teadusministeerium.
13 aastat nii lastele kui ka täiskasvanuile teaduse põnevamaid avastusi tutvustanud keskus jääb näitustega Vabadus väljakule aastaks, kuni 2014. aasta suvel taasavatakse täielikult renoveeritud ja uuenenud ekspositsiooniga avastuskeskus Põhja puiestee 29.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles