Kaitsepolitsei ostab endale asjatundjaid üle

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kriminaalpolitsei on viimasel ajal tööturu konkurentsis kaotanud kaitsepolitseile mitu oma ala parimat spetsialisti. Värskeim lahkuja on keskkriminaalpolitseis sealset narkogruppi juhtinud Veiko Germann.

Juba eelmisel aastal «ostis» kaitsepolitsei samal moel üle kriminaalpolitseis küberkuritegevuse vastast tööd juhtinud Kalmer Viska. Mehe, kelle juhitud uurimisgrupi tõenduslik töö rahvusvahelises operatsioonis «Ghost Click» avaldas ameeriklastele niivõrd muljet, et föderaalse juurdlusbüroo ehk FBI peadirektor Robert S. Mueller III sõitis mullu veebruaris eralennukil Tallinna, et eestlasi tehtu eest tänada. See oli kõrgeimal tasemel tehtud kompliment, mida tõestab vaid uurijate ja peadirektori kohtumiselt tehtud mälestusfoto.

Argumente, millega kaitsepolitsei kriminaalpolitsei parimaid spetsialiste üle meelitab, on üldiselt kaks – julgeolekuasutus suudab maksta umbes viiendiku võrra paremat palka ning kapot pole kunagi räsinud sellised reformituuled nagu kriminaalpolitseid. Stabiilsus ja kõrgem töötasu on alati olulised motivaatorid – eriti kui töö sisu jääb suuresti samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles