Andres Einmann: haugi mälu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Einmann
Andres Einmann Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mis on ühist Sven Mikseril, Mark Soosaarel, Harri Õunapuul, Jaanus Marrandil, Toomas Alatalul, Tõnis Paltsil, Tarmo Leinatammel, Jaanus Rahumäel, Tiit Tammsaarel, Imre Sooäärel, Jaak Allikul, Ants Leemetsal, Ivi Eenmaal ja Karel Rüütlil?


Nende inimeste ühine nimetaja on erakonnavahetus, mis pole Eesti poliitikas erandlik nähtus. Kuigi tuntud poliitiku erakonnavahetusega kaasneb ajakirjanduse tähelepanu ja avalikkuse pahameel, on poolt vahetanud poliitikutel läinud sageli hästi. Valija mälu on sageli võrreldud haugi mäluga ja kui erakonnavahetaja suudab uues parteis pildile pääseda, ei pruugi paljud valijad teda varsti enam vana erakonnaga seostada.

Neid ei ole ilmselt palju, kellele praegune sotsiaaldemokraatide esimees seostuks Keskerakonnaga. Sellest on ka palju aega möödas, kui Mikser 2004. aastal koos seitsme mõttekaaslasega Keskerakonnast lahkus ja riigikogus sotsiaalliberaalide saadikurühma asutas. Aasta hiljem oli suur osa neist endale uue erakonna leidnud. Mikseri nime kuuldes ei meenu praegu inimestele esimese asjana mitte Keskerakond, vaid see, et ta on sotside esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles