Kangerti viisid võidule võim ja vaim

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks võidule, Eesti tšempioni tiitlile, kuldmedalile ja meistrisärgile sai Tanel Kangert pärast finišeerimist palava suudluse elukaaslaselt Silvialt.
Lisaks võidule, Eesti tšempioni tiitlile, kuldmedalile ja meistrisärgile sai Tanel Kangert pärast finišeerimist palava suudluse elukaaslaselt Silvialt. Foto: Mihkel Maripuu

«Pidin end starti sundima, sest eelnevate võidusõitude väsimus jõudis lõpuks kallale,» tunnistas temposõidus Eesti meistriks kroonitud Tanel Kangert. «Ei teagi, mis mind edasi viis – kas sõitis vaim või sõitsid jalad.» Semu ja rivaal Rein Taaramäe kaotas kuue sekundiga.

Oli oodata kirglikku lahingut. Sõprus sõpruseks, kuid meistrisärk on meistrisärk. Taaramäe ja Kangert sõitsid päev varem autoga üheskoos Jüri ümbrusse maha märgitud raja – 21 km ühtpidi, siis ümberpööre ja sama teed tagasi – üheskoos autoga läbi, ajasid stardi eel mõnusalt juttu, ent sadulas anti täiega tuld.

«Võimatu ennustada, kes keda,» oli rattaguru Jaan Kirsipuu sõidu eel raskustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles