Pealinna jaanikud: Lasnamäel saab tasuta kuulata Anne Veskit, kesklinnas Metsatöllu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäev Viimsi vabaõhumuuseumis.
Jaanipäev Viimsi vabaõhumuuseumis. Foto: Liis Treimann

Tallinna ja lähiümbruse jaanituled peibutavad pidulisi erinevalt: kodumaiseid staare pakutakse kaeda nii tasuta kui ka päris kopsaka piletiraha eest.

Kesklinnas esmakordselt tasuta jaanik

Kesklinna valitsus soovib oma sõnul sel aastal panna aluse uuele traditsioonile ja korraldab 23. juunil Kalevi staadionil suure Kesklinna jaanipeo koos jaanitulega.

 Pidu algab kell 20, lõke süüdatakse kell 23.
Üles astuvad tuntud eesti ansamblid Metsatöll, Bombillaz ja Svjata Vatra. Lisaks üllatusesineja Peterburist – bänd nimega Troll Gnjot Jel. Pakutakse kehakinnitust ja joogipoolist, lapsed saavad batuudil hüpata

Lasnamäel toimub Anne Veski tasuta kontsert

Lasnamäelasi oodatakse Paeväljale tasuta jaanitulele 23.juunil kell 20 – pidu algab erinevate rahvakunstimeistrite ülesastumistega, kl 22 süüdatakse jaanilõke ning kell 22.30 alustab esinemist Anne Veski.

Stroomi rannas saab täna tasuta kuulata Erich Kriegerit ja Voldemar Kuslapit

Põhja-Tallinna valitsus korraldab Stroomi rannas tasuta jaanipeo juba 21.juunil. 

Pidustused algavad kell 17 linnaosavanema Karin Tammemägi tervitusega. Esinevad Erich Krieger,Jevgeni Kunevits, Voldemar Kuslap ning Sergei Masin. Üritust juhib Samuel Golomb.
 Saab osa võtta mitmesugustest meeleolukatest võistlustest, laste meelt lahutab Pipi Pikksukk.


Vabaõhumuuseumi jaanik rõhutab traditsioone

Jaanilaupäev kui eestlaste tähtsaim püha on kaunis suveõhtu täis müstikat, armastust, lõõmavaid lõkkeid ja tundeid, täis tantsu ja pillilugusid, kiigelaulu ja rahvalikke mänge ning sellest kõigest Eesti Vabaõhumuuseum pidulisi osa saama kutsubki.

Jaanitulede süütamise rongkäik algab peavärava juurest kell 19, talud on avatud kell 19-22.30, tegevuspunktid kell 19-23. Tavapilet maksab 12, sooduspilet 6 ja perepilet 18 eurot.

Vabaõhumuuseumi jaanikule viivad pidulisi ka tasuta eribussid: eribuss väljub kesklinnast Sokos Hotel Viru eest kell 18, 19, 20 ja 21. Tagasi Eesti Vabaõhumuuseumi eest kell 22.15, 23.15 ja 00.30. Tagasisõidul tehakse peatus ka Kristiine keskuse juures.


Haabersti linnaosavalitsuse eribussid liiguvad marsruudil Väike-Õismäe-Kullerkupu-Nurmenuku-Karikakra-Sinilille-Meelespea-Rukkilille-Haabersti-Sõba-Tanuma-Rocca al Mare.Tagasiteel samad peatused, vastupidises suunas. Buss väljub Väike-Õismäelt kell 18.30 ja 19.30 Tagasisõit vabaõhumuuseumi eest kell 22.30, 23.30 ja 00.15.

Nõmmel kütab rahva üles Tanel Padar& The Sun

Nõmmekaid oodatakse jaanipeole 23. juunil Nõmme Spordikeskusesse (Külmallika 15A). Korraldajad lubavad maiustamiseks sea vardasse ajada, jalakeerutuseks esinevad Karavan, Koit Toome, Tanel Padar & The Sun, lisaks Kirss n´ Garden trummishow.

 Õhtut juhib Andres Karu, lapsi lõbustavad mängude ja võistlustega Peanõid ja lasteteater Trumm.

Väravad avatakse juba kell 18, Tanel Padar peaks lavale astuma keskööl.
Täispilet maksab peopäeval 13 ja perepilet 30 eurot, lastele ja pensionäridele soodustus ning eelmüügist ostes on pilet odavam.

Viimsis tuleb külapidu Ivo Linna ja VLÜ saatel


Suurel külapeol  Viimsi vabaõhumuuseumis mängivad tantsuks ansamblid
 Grep, Rock-Hotel ja Ivo Linna ning Väikeste Lõõtspillide Ühing. 

Külaväravad avatakse kell 18, jaanilõke süttib kell 21. Kohapeal saab mekkida jaaniõhtule kohast joogi- ja söögipoolist.
Palutakse ka riietuda ilmaoludele vastavalt, jalga panna mugavad jalanõud ning orienteeruvalt kell 01.30 paluvad korraldajad jaanitulelistel suunduda sõnajalaõie otsingutele.
Jaanipeo pilet maksab kohapeal 12 eurot, eelmüügist on see veidi odavam, samuti lastele ja pensionäridele ning 

kuni 3. aastastele lastele, paadiga saabujatele ning kalanimelistele on sissepääs tasuta.

Retrojaanipäev Naissaarel

Reisilaev Monicaga saab sõita Naissaare jaanitulele: laev väljub Lennusadamast 23. juunil kell 12 ja saabub tagasi 24. juunil kell 15. Saarel viib kõiki jaanilisi rong jaanitule platsile, kus on igaühel võimalik grillida, grillimiskoht ja puud on olemas, tuleb vaid meelepärane grillimistoit kodust kaasa võtta. 

Nelja küla jaanitule süütamistseremoonia algab kell 19.00. Jaanimänge korraldab Naissare giid, vagunsaunas saab nautida saunamõnusid ning tantsuks mängib The Journalist tuntud retrolugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles