Ringhäälingunõukogu: ERR ei saa piirduda vaid tõsise sisuga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi meelelahutusportaal
ERRi meelelahutusportaal Foto: Internet

Ringhäälingunõukogu leiab vastuses Ekspress Grupi juhile Gunnar Kobinile, et ERR-i tegevus meelelahutusportaali loomisel on seaduspärane, kooskõlas arengukava ja eelarvega.

«Internet on tänapäeva meedia loomulik osa ning järjest enam inimesi tarbivad uudiseid jm meediasisu vaid interneti (elektroonilise side võrgu) vahendusel ning väheneb meedia tarbimine traditsiooniliste vahendite kaudu. Seetõttu on ERR-i kohustus oma meediasisu enam ka internetis edastada ja siinkohal ei ole oluline, millise ERR-i poolt toodetud sisuga tegemist on,» kirjutas ringhäälingunõukogu esimees Agu Uudelepp.  

Tema hinnangul on ERRi eesmärkide saavutamiseks vajalik toota mitmekülgset ja kõigi erinevate ühiskonnagruppide jaoks huvipakkuvaid ja maailmapilti rikastavaid saateid. «Püüdes oma saadetes näidata maailma ja elu mitmekülgsust, ei saa ERR piirduda vaid Teie poolt viidatud nö tõsisema sisu ehk uudiste-, haridus- ja kultuurisaadetega,» leiab Uudelepp.

Ta viitab, et ka ERR-i arengukavas aastateks 2010-2013 on kirjeldatud vajadust kasvatada ERR-i auditooriumile järelkasvu ning panustada veebiarendusse.

«Mis puudutab ERR-i eelarvet, siis ka selles osas on nõukogu seisukohal, et Menu loomisega ei ole ERR kasutanud ebamõistlikult suures mahus eelarvevahendeid.  ERR kulutab Menu portaali ülalpidamiseks ERR-i aastaeelarves portaalide toimimiseks ja arendamiseks planeeritud ja kinnitatud vahendeid,» kinnitas Uudelepp.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin leidis kirjas ringhäälingunõukogule, et ERR-i uus tegevus interneti meelelahutusäris käib ühiskondlike vahendite arvel ega saa olla kooskõlas ERR-i eesmärkidega. Samuti tekitab see tema hinnangul ebatervet konkurentsi äriühingutega, kes sama töö tegemiseks vajavad vahendid peavad üksteisega konkureerides ise reklaami tellijatelt välja teenima.

«Tegemist ei ole üksnes Eestile omase diskussiooniga rahvusringhäälingute ülesannetest, nagu võib jääda mulje ERR-i juhatuse esimehe seisukohast 22. aprilli 2013 Postimehe portaalis. Hiljuti võttis nt sama teema Soomes üles 47 aastat Soome suurimat meediakontserni juhtinud Jaakko Rauramo, kes heidab ette YLE-le meelelahutusärisse tungimist,» kirjutas Kobin.

Aprillis pöördus Kobin sama küsimusega ka kultuuriministri poole, kes vastas aga, et teema jääb ringhäälingunõukogu pädevusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles