Nädala plaat: lillelapsemeelne suverokk

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3Pead
3Pead Foto: promo

3Pead

10Tõmmet

(Eesti Pops)

Hinne 4

10Tõmmet» algab hipihõllandusest kantud nootide ja sõnademänguga: «Tule väe ja kolme peaga, kolme pea ja tuleväega, tulepea ja kolme väega – tule üle, üle tule! Tuleme, põleme». Sissejuhatus peabki olema sümboolne ja märgiline terve albumi kontekstis ja «Paneme leekima» on kõike seda. Kui meeldib see, meeldib kõik ja vastupidi. Kümnepalasel plaadil on koos seda, mis omavahel sobib ja sedagi, mis ei tohiks kuidagi lõimuda. Olulised pole aga komponendid, vaid ikka terviku tekstuur ja maitse. Arcade Fire näiteks pani südamerahuga üheksa aastat tagasi debüüdil «Funeral» kokku bossanoova ja krautroki ning tulemus võtab siiani õhku ahmina.

3Pead on plaadifirma Eesti Pops ning samanimelise raadiosaate juhid Janek Murd ja Erkki Tero pluss Annie Rist. Peade kontos on siiani kaks kauamängivat «Ilusaim Heli» ja «Taevaluugid», mõlemad aastast 2007. Murd ja Tero seisavad ka kahe «Eesti Popsi» nimelise kodumaise muusika suurepärast ja maitsekat selektsiooni esindava kogumiku taga ning korraldavad samanimelist festivali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles