Vene kodanikud soovivad uut staatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: Peeter Langovits.

Venemaa kodanike katusorganisatsioon soovib Eestis elavatele mittekodanikele välismaalastest kaasmaalaste staatust.

Vastav ettepanek sisaldub täna Eesti juhtidele saadetud avalikus pöördumises.

Ühendus teatas, et Eestis elab umbes 120 000 Venemaa kodanikku, 100 000 kodakondsuseta isikut ning 10 000 teiste riikide kodanikku ning kõik nad on jäänud välja rahvusvähemuste seaduse mõjusfäärist, sest see reguleerib mitte-eestlastest kodanike elu.

Pöördumise kohaselt tuleks neile Venemaa kodanikele, kodakondsuseta isikuile ning kolmandate riikide kodanikele, kes pole toime pannud kriminaalkuritegusid ning Eesti vastu suunatud poliitilisi tegusid, anda välismaalastest kaasmaalaste staatus juhul, kui nad on Eestis elanud vähemalt 25 aastat.

Ühtlasi soovis ühendus, et vähemalt 65-aastased Eestis veerand sajandit elanud isikud saaksid automaatselt Eesti kodakondsuse.

Samuti pakub pöördumine, et presidendi patronaaži all loodaks kultuuriministeeriumi juurde välismaalaste kultuuri, tavade ning rahvusliku omapära säilitamisega tegelev ühiskondlik nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles