Ida prefektuur tänavu uut prefekti ei saa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine Ida politseiprefektuuri prefekt Aivar Otsalt viibib kuriteokahtlusega vahi all.
Senine Ida politseiprefektuuri prefekt Aivar Otsalt viibib kuriteokahtlusega vahi all. Foto: Margus Ansu.

Ida politseiprefektuur sel aastal endale prefekti ei saa ning tõenäoliselt määratakse uus prefekt, kui järgmisest aastast sulandatakse üheks asutuseks politsei ja piirivalve.


Veel paar nädalat tagasi ütles politseiameti peadirektor Raivo Küüt, tutvustades Ida prefekti kohusetäitjat Margus Kotterit, et prefekti ei saa määrata, kuna kuritegudes kahtlustatavat ning vahi all viibivat Aivar Otsaltit ei saa enne süüdimõistvat kohtuotsust ametist vabastada, kirjutas

Põhjarannik

.

Eelmisel nädalal esitas Otsalt Küüdile lahkumisavalduse, mille peadirektor ka rahuldas.
Politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet ütles Põhjarannikule, et kuna uuest aastast moodustub uus sisejulgeoleku ametkond - politsei- ja piirivalveamet, pole praegu prefekti määramine Ida prefektuuris mõistlik.

Ida prefektuur jäi prefektita seetõttu, et kaitsepolitsei kahtlustab senist prefekti Aivar Otsaltit ebaseadusliku jälitustegevuse korraldamises, grupiviisilises omastamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises. Väidetavalt korraldas Otsalt praeguse Lõuna prefekti Tarmo Kohvi järele nuhkimise aktsiooni, et koguda kolleegi kohta kompromiteerivaid andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles