Pühade ajal saadeti trellide taha 42 liiklusrikkujat

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Miilits
Tarmo Miilits Foto: Peeter Langovits

Politsei taotles jaanipühade ajal aresti 42-le liiklusrikkujale. Kokku toimus 22 tõsist liiklusõnnetust, milles sai viga 27 ja surma üks inimene.

«Pühadel ja neile eelnenud nädalavahetusel oli politsei väljas suurendatud jõududega, pöörates peatähelepanu liiklusohutusele ja avalikule korrale,» rääkis PPA korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits. «Valdav osa Eestis peetud jaanipidustustest möödusid tõsiste vahejuhtumiteta ning politsei abi neil ei vajatud.»

Areste taotles politsei praeguste andmete kohaselt 42 juhile (mullu 46). Näiteks pidasid politseinikud 23. juuni varahommikul Tartu linnas Kalda teel kinni juhtimisõiguseta alkoholijoobes 25-aastase Indreku. Juba sama päeva õhtul karistas kohus Indrekut 7 päeva arestiga, millest 5 päeva asendati üldkasuliku tööga.

Samal päeval pidasid politseinikud Vana-Kastre-Roiu maantee 6. kilomeetril kinni 26-aastase Toomase, kes ületas lubatud sõidukiirust vähemalt 32 km/h ning oli rooli istunud n-ö jääknähtudega. Kohus määras talle sama päeva õhtul karistuseks 12 päeva aresti, millest 10 asendati üldkasuliku tööga.

«Jaanipühade kokkuvõttes oli kõige suuremate probleemide ühiseks tagamaaks alkoholi tarvitamine seda nii liiklust kui ka muid vahejuhtumeid vaadates,» rääkis Miilits. Ta lisas, et joobes juhtimise ja selliste juhtide poolt põhjustatud õnnetuste ära hoidmiseks hoiatas politsei juba ette nii kaasnevatest ohtudest kui ka suuremast järelevalvest ja rangetest karistustest.

«Hoiatustele vaatamata oli alkoholi tarvitanuna rooli istunute arv kõrge,» nentis Miilits. Esialgsetel andmetel tabati alkoholi mõju all olevaid juhte kokku 142 ja 2 narkojoobes juhti (eelmisel aastal kokku 158).

«Positiivsena võib välja tuua nii liiklejate endi tähelepanelikkuse võimalike joobes juhtide suhtes kui ka ürituste korraldajate tärkava huvi liiklusõnnetuste ära hoidmise suhtes,» rääkis Miilits. «Nii sai näiteks Lõuna-Eestis ühel Eesti suurimal jaanitulel iga peolt lahkuv autojuht maanteeameti abiga oma kainust kontrollida.»

Miilitsa sõnul on selline koostöö ja korraldajapoolsed sammud ka väljaspool ürituse ala jäävate riskide maandamiseks väga tervitatavad ning aitavad levida mõtteviisil, et konkreetse juhi kõrval on ka teistel osapooltel oluline roll liiklusohutuse parandamisel.

Perioodil 21. juuni kuni 24. juuni toimus Eestis esialgsetel andmetel 22 tõsist liiklusõnnetust, milles sai viga 27 inimest ja hukkus üks. Ka eelmisel aastal hukkus sel ajal liikluses üks inimene, aasta varem mitte ühtegi. 2012. ja 2011. aastal toimus vastavalt 17 ja 25 liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles