Galerii: kolmapäeval saab külastada Poola õppepurjekat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva varahommikul Lennusadamasse saabunud Poola õppepurjekas Fryderyk Chopin on kolmapäeval avatud kõigile huvilistele.


Eesti noorte purjeõppeseltsi STA Estonia juhatuse liige Madis Rallmann ütles Postimehele, et külastajad on oodatud laeva pardale kella 12-16.

Fryderyk Chopin saabus küll Lennusadamasse juba hommikul kell 7.35, aga kuna laeva kohta varem edastatud infos polnud teavet, et see tuli Venemaalt, oli vastu tellimata jäänud piirivalve- ja tollikontroll. Seetõttu läks alus tagasi merele ja seisab praegu Pirita reidil, kus ka piirikontroll läbiti. Rallmanni sõnul saabub STA Estonia kutsel Tallinna tulnud laev siiski kella 19-20 paiku Lennusadamasse ja kõik huvilised on oodatud kolmapäeval laevaga tutvust tegema.

Kahemastiline prikk on 44 meetrit pikk, 8 meetrit lai, süvisega 4,2 meetrit ja ehitatud 1992. aastal.

2010. aasta oktoobri lõpul pääses prikk Fryderyk Chopin maailma lehtede esikülgedele sellega, et kaotas 9-pallises rajus oma mõlemad mastid ja seega ka kogu taglase. Õnnetus juhtus Scilly saarte lähedal Briti vetes, pardal oli lisaks põhimeeskonnale 47 teismelist merekooli õppurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles