Snowden ajab riigid tülli

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Edward Snowdenile määratud koht jäi esmaspäeval Moskvast Havannasse saabunud lennukis tühjaks, võttis lennuki meeskonda Kuuba pealinnas vastu hulk ajakirjanikke, keda üks meeskonnaliikmetest pildistab.
Kuigi Edward Snowdenile määratud koht jäi esmaspäeval Moskvast Havannasse saabunud lennukis tühjaks, võttis lennuki meeskonda Kuuba pealinnas vastu hulk ajakirjanikke, keda üks meeskonnaliikmetest pildistab. Foto: Reuters/ScanPix

End Moskva Šeremetjevo lennujaamas varjav Edward Snowden põhjustab tüli Washingtoni niigi pingelistes suhetes Moskva ja Pekingiga.

Meie arvates on katsed süüdistada Venemaad USA seaduste rikkumises ja kaasosaluses täiesti alusetud ning vastuvõetamatud,» teatas Vene välisminister Sergei Lavrov eile uudisteagentuuri AFP vahendusel vastuseks USA kriitikale, et Ühendriikides spioneerimises süüdistatav Snowden sai segamatult Hongkongist Moskvasse lennata.

Vene meedia andmetel saabus Snowden, kelle passi USA võimud on tühistanud, pühapäeval Hiina RV erihalduspiirkonnast Hongkongist Moskvasse ning veetis öö Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis asuvas kapselhotellis. Seda, et Snowden Vene firma Aeroflot lennul viibis, kinnitasid ka mitmed reisijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles