Töövaidluskomisjon: vallavanem karistas Laulasmaa kooli direktorit alusetult

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövaidluskomisjon.
Töövaidluskomisjon. Foto: SCANPIX

Töövaidluskomisjon tühistas Keila vallavanema poolt Laulasmaa kooli direktorile määratud distsiplinaarkaristuse, mis päädis mai lõpus kooli ja vallavalitsuse vahelise tüliga. Lisaks leidis komisjon, et Keila vald peab välja maksma direktorile saamatajäänud töötasu.

Töövaidluskomisjon leidis, et Keila vallal puudus õigus töötasu mittemaksmisel tugineda Keila vallavalitsuse töösisekorraeeskirjadele, sest Laulasmaa kooli direktor Reeli Simanson töötab töölepingu alusel. Seega pole ta vallavalitsuse teenistuja, kellele konkreetsed eeskirjad laienevad.

Lisaks leiti, et tööandja pole eeskirju avaldajale tutvustanud, mistõttu puudus ka kohustus neid täita, teatas Postimehele kooli hoolekogu esimees. Esimehe väitel ei varjanud valla esindajad ka töövaidluse arutelul, et direktorile valla sisekorra eeskirju tutvustatud ei ole.

29. aprillil tegi Keila vallavanem Kalev Laast Laulasmaa kooli direktorile Reeli Simansonile hoiatuse ja pidas kinni kolme tööpäeva palga, kuna direktori käis alghariduse teemalisel koolitusel Ida-Virumaal. Valla etteheiteks oli, et direktor ei teavitanud piisavalt vara valda Keila valla töösisekorra-eeskirjade kohaselt lähetuse soovist ette.

Kooli hoolekogu esitas vallale ka omapoolse seisukoha, et Laulasmaa kooli direktor ei ole Keila valla töötaja ning tema töökorraldust ei reguleeri mitte valla, vaid koolisisesed regulatsioonid. Samuti ei olnud Keila vald direktori varasemate lähetuste korral kunagi direktorile lähetuskorraldust edastanud. Keila vald jäi aga oma seisukoha juurde ning karistas direktorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles