BLRTs tõsteti laevale 450 tonni kaaluv hiigelkonstruktsioon

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tõsteti Tallinnas laevale Eesti ettevõttes BLRT Marketex valminud 450 tonni kaaluv ümberlaadur.


Rootsi ettevõtte Cargotec Bulk Handling tellimisel ehitatud ümberlaaduri lõppkasutajaks on Taani ettevõte Dong Energy, mis opereerib üht maailma efektiivseimat soojus- ja elektrikoostootmisjaama Avedøre Kopenhaagenis.

«Ümberlaaduri abil transporditakse jaama otse laevadelt seal kasutatavat kivisütt ja puitpelleteid. Ühe tunni jooksul on võimalik ümber laadida 800-1000 tonni puistematerjali. Ümberlaadur on võimeline teostama ümberlaadimise operatsioone kolmel erineval moel ning väga madala müratasemega,» rääkis BLRT kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets.

Ümberlaaduri metallkonstruktsioon kaalub 450 tonni. Selle valmistamine, alates projekti kättesaamisest kuni sertifikaatide kättesaamiseni, kestis üheksa kuud. Valdava osa töödest, alates projekti üldjuhtimisest ja materjalide tarnimisest kuni seadmete paigaldamise ja testimiseni, tegid BLRT Marketexi spetsialistid. Kaasatud oli veel 21 Eesti ettevõtet.
BLRT Marketexi juhatuse liikme Aleksander Kustovi sõnul on antud projekt esmakordne. «Tänaseks on selge, et sellised väljakutsed on meie meeskonnale jõukohased. Valmisolekut järgmisteks väljakutseteks kinnitavad nii valminud ümberlaadur kui ka muud kõrgtehnoloogilised seadmed, mida meie spetsialistid valmistavad nafta- ja gaasiplatvormide jaoks,» lausus Kustov.

Ümberlaadur viiakse laevaga Avedøre soojuse- ja elektrikoostootmisjaama, kus seda esmalt testitakse ning seejärel lõplikult käivitatakse. Tõstetöid juhtis Hollandi ettevõte Biglift.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles